Cerar upozorava na migrantsku rutu preko Jadrana i Istre

Izvor: RTS, 03.Feb.2017, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cerar upozorava na migrantsku rutu preko Jadrana i Istre

Premijer Slovenije Miro Cerar upozorio je da je otvorena migrantska ruta preko Jadranskog mora i poluostrva Istre.
Miro Cerar je to izjavio po dolasku na neformalni samit EU koji se održava na Malti, prenosi STA.

Slovenačka agencija navodi da je Cerar ukazao da će njegova zemlja raditi odlučno na zatvaranju ove rute kao što je to već učinila sa zapadnobalkanskom rutom.
STA navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Cerarove reči da su migranti počeli da se prelivaju ka Slovenija preko mediteranske rute i Italije u poslednje vreme.
"Ali, ono što je još važnije, ruta Jadranskim morem do Istre je otvorena. Ovo nije nešto što nas se ne bi direktno ticalo", naglasio je Cerar.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slovenački premijer upozorava na novu rutu za migrante

Izvor: VOA, 04.Feb.2017, 00:09

Premijer Slovenije Miro Cerar upozorio je da je otvorena migrantska ruta putem Jadranskog mora i poluostrva Istra, prenosi slovenačka agencija STA. "Otvorena je nova ruta - Jadranskim morem do Istre. To nije nešto što nas se ne bi direktno ticalo," izjavio je Cerar po dolasku na neformalni samit...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.