Mesne prerađevine Mitrosa i na tržištu Afrike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2023, 16:41

Mesne prerađevine Mitrosa i na tržištu Afrike

Mesni gigant "Mitros Fleishwaren" iz Sremske Mitrovice, posle 8 godina od uspešne privatizacije, danas je primer kompanije koja uspešno realizuje i sprovodi poslovne planove. Na površini oko 14 hektara i preko 500 zaposlenih uz primenu savremenih tehnologija, većina proizvoda ove fabrike odlazi u izvoz, ali se mogu naći i u našim marketima. Preko 200 vrhunskih prerađevina izvozi se širom sveta, a od nedavno i u Afriku, odnosno Ekvatorijalnu Gvineju.

Preko 60 odsto gotovih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << proizvoda distrubuira se na tržište Evropske unije, a od nedavno proizvodi Mitrosa osvojili su i tržište Afrike, gde se nadaju dugoročnoj saradnji.

Kako je istakao generalni direktor “Mitros Fleishwaren” Aleksandar Rašković, delegacija Ekvatorijalne Gvineje na najvišem državnom nivou posetila je kompaniju Mitros te je pokazala zainteresovanost za proizvodima iz Srbije.

500 visokomotivisanih radnika svojim znanjem, stručnošću i posvećenošću svakodnevno unapređuju kompaniju. Kompanija Mitros privukla je kako mlađi kadar tako i nekadašnje radnike starog Mitrosa, koji su svoj radni vek nastavili u modernizovanom pogonu.

U Kompaniju Mitros od 2015. godine uloženo je preko 30 miliona evra.

U januaru 2022. godine prodaja na srpskom tržištu i okolini utrostručena je u odnosu na januar 2021, te su rezultati veoma pozitivni, istakao je direktor Rašković.

Proizvodnja u Mitrosu raspolaže najmodernijom tehnologijom, a određene mašine nema niko u regiji. Kapacitet klanice je za čak 5000 svinja dnevno, a danas se prerađuje oko 3000 svinja na nedeljnom nivou.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.