Merkelova i Makron izneli zahtev Evropskoj uniji

Izvor: B92, 09.Jun.2020, 23:23

Merkelova i Makron izneli zahtev Evropskoj uniji

Nekoliko evropskih lidera zatražilo je danas od EU da razmotri načine da se bolje pripremi za narednu pandemiju koronavirusa.

Među liderima su bili i nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron.

Haotičan odgovor na novi korona virus od kojeg je u EU preminulo 184.256 ljudi pokrenuo je pitanja o nivou >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spremnosti i naglasio potrebu za evropskim pristupom u kontekstu drugog talasa pandemije, navodi se u pismu upućenom predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen.

Pismo su između ostalih potpisali premijeri Poljske, Španije, Belgije i Danske.

Šefovi država i vlada EU će 19. juna na virtuelnom sastanku razgovarati o pandemiji koronavirusa.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Merkelova i Makron traže od EU da se bolje spremi za narednu pandemiju koronavirusa

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Jun.2020

Nekoliko evropskih lidera među kojima nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron zatražilo je danas od Evropske unije (EU) da razmotri načine da se bolje pripremi za narednu pandemiju koronavirusa...Haotičan odgovor na novi koronavirus od kojeg je u EU preminulo 184.256...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.