Mekalister: Poštovanje i podrška za do sad učinjeno

Izvor: Press, 11.Mar.2015, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mekalister: Poštovanje i podrška za do sad učinjeno

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister izjavio je danas, nakon usvajanja rezolucije o Srbiji, da opredeljenje Beograda za EU i reformski napori vlade zaslužuju poštovanje i podršku Brisela i istakao značaj daljeg napretka po pitanju reformi.
On je naglasio da se Srbija nalazi na putu ka EU i da srpska vlada pokazuje opredeljenje za proces evropskih integracija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
"Vlada se uhvatila u koštac sa sistemskim, kao i socijalnim i ekonomskim reformama. To zaslužuje naše postovanje i podršku. Srpski parlament je nedavno usvojio važne zakone o uzbunjivačima, medijima, radu, privatizaciji i bankrotu. To je predstavlja pozitivan razvoj", rekao je Mekalister.

Izvestilac, međutim, naglašava da bez obzira na to, za uspešan proces integracija od ključnog značaja je sveobuhvatna primena zakona.

"Vladavina prava, ekonomsko upravljanje, reforma javne administracije su od fundamentalnog značaja u demokratiji , kao i za proces pregovora", naglasio je on.

Koliko će trajati proces pregovora prevashodno zavisi od sposobnosti Srbije da ostvari održivi napredak po pitanju reformi.

"Ali, taj napredak može biti ostvaren", zaključio je Mekalister.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mekalister: Rezolucija je izraz poštovanja i podrška Srbiji za do sad učinjeno

Izvor: Blic, 11.Mar.2015

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister izjavio je danas, nakon usvajanja Rezolucije o Srbiji, da opredeljenje Beograda za EU i reformski napori vlade zaslužuju poštovanje i podršku Brisela i istakao značaj daljeg napretka po pitanju reformi...On je naglasio da se Srbija nalazi...

Nastavak na Blic...

Poštovanje i podrška reformskim potezima vlade

Izvor: Press, 11.Mar.2015

Evropski parlament usvojio je danas u Strazburu rezoluciju o Srbiji, kojom se od Brisela traži otvaranje poglavlja sa Srbijom, a autor rezolucije, izvestilac Dejvid Mekalister je istakao da opredeljenje Beograda za EU i do sada preduzeti reformski napori vlade zaslužuju poštovanje i podršku...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.