Meč suspenzije za Adrijana

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Nov.2012, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meč suspenzije za Adrijana

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je napadača Šahtjora iz Donjecka Luisa Adrijana jednom utakmicom neigranja zbog nesportski postignutog gola na utakmici Lige šampiona protiv danskog Nordsijlanda.
Adrijano je u pobedi Šahtjora (5:2) bio trostruki strelac, ali je prvi pogodak postigao suprotno pravilima fer–pleja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Na utakmici u Danskoj prošle nedelje, nakon što su domaći fudbaleri izbacili loptu posle povrede jednog ukrajinskog igrača, Vilijan im je vratio loptu, ali je Adrijano prekinuo njegovo dodavanje, zaobišao iznenađenog golmana i ubacio loptu u mrežu.
Sudija je priznao pogodak, a igrači Nordsjilanda žestoko su reagovali na nesportski potez brazilskog napadača.
Trener Šahtjora Mirčea Lučesku pokušao je kasnije da opravda svog fudbalera tvrdnjom da je reagovao instinktivno, a kapiten Darijo Srna protumačio je da je njegov saigrač nesvesno dospeo u centar pažnje.
Šahtjor je u veoma teškoj E grupi Lige šampiona već obezbedio plasman u osminu finala, a Adrijano će zbog kazne UEFA propustiti meč poslednjeg kola 5. decembra u Donjecku, kada njegov klub dočekuje torinski Juventus.


Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.