Martinović: Srbija već pripada EU iako formalno nije član

Izvor: RTS, 03.Nov.2017, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Martinović: Srbija već pripada EU iako formalno nije član

Evropska unija najznačajniji je ekonomski partner i investitor u Srbiji i naša zemlja prirodno već pripada Evropskoj uniji iako formalno-pravno još nije njen član, rekao je predsednik Poslaničke grupe SNS-a Aleksandar Martinović u razgovoru sa članom Odbora za spoljne poslove Senata Francuske Oliverom Kadikom.
Aleksandar Martinović >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je istakao i da je Srbija strateški opredeljena za članstvo u EU i za ostvarivanje temeljnih načela na kojima počiva EU, kao što su vladavina prava, poštovanje ljudskih prava i sloboda, ekonomski razvoj i visok nivo socijalne zaštite, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

"Cenimo značaj investicija i zahvalni smo za svako novo radno mesto", naveo je Martinović i dodao da je u protekle tri godine otvoreno više od 150.000 novih radnih mesta u Srbiji.
Predsednik Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Vladimir Orlić, koji je prisustvovao sastanku, zahvalio je Francuskoj na "značajnoj podršci" koju daje Srbiji na putu evropskih integracija.
Naveo je da postoji jasno opredeljenje građana Srbije za članstvo u EU i da ta podrška uvek raste sa pozitivnim vestima iz EU, kao što je otvaranje novih pregovaračkih poglavlja.
Kadik je istakao važnost podrške Srbiji i svim zemljama koje žele da postanu članice Evropske unije i ukazao na značaj očuvanja evropskih vrednosti.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Martinović: Srbija već pripada EU, iako formalno nije član

Izvor: Blic, 03.Nov.2017

Evropska unija najznačajniji je ekonomski partner i investitor u Srbiji i naša zemlja prirodno već pripada Evropskoj uniji iako formalno-pravno još nije njen član, rekao je danas predsednik poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović u razgovoru sa članom Odbora za spoljne poslove Senata Francuske...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.