Marković: EU mora da pokaže odgovornost i utiče na Prištinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2023, 10:47

Marković: EU mora da pokaže odgovornost i utiče na Prištinu

Istoričar Predrag Marković rekao je danas da je vreme da EU pokaže odgovornost kada je reč o pitanju Kosova, i da ako hoće da pokaže ozbiljnost, mora da utiče na stranu koja se opire svakoj normalizaciji, a to je prištinska strana.

On je za Tanjug rekao da je najveći problem demagogija premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija, kome je cilj da na antisrpskoj retorici dobije izbore, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i dodaje da ne može da se očekuje od Kurtija da uradi bilo šta konstruktivno pre izbora.

"Evropa će kao i obično da se obruka zato što nije u stanju da sprovede ono što je sama propisala a to su Briselski sporazumi. U ranijim krizama Amerika je puštala da se Evropa kompromituje pa je onda na kraju rešavala. Amerika je svesno sabotirala nekoliko sporazuma u BiH, onda je u Dejtonu izgurala svoj sporazum, da pokaže da je ona jedina sila koja zaista može nešto da uradi", naveo je istoričar.

Marković napominje da je Americi prioritet unutrašnja politika, što znači da će reakcija Amerike na implementaciju Ohridskog sporazuma zavisiti od toga kako se kreće situaciju u njenoj unutrašnjoj politici.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Marković: EU mora da pokaže odgovornost i utiče na prištinsku stranu

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 17.Apr.2023

BEOGRAD – Istoričar Predrag Marković rekao je danas da je vreme da EU pokaže odgovornost kada je reč o pitanju Kosova, i da ako hoće da pokaže ozbiljnost, mora da utiče na stranu koja se opire svakoj normalizaciji, a to je prištinska strana. On je za Tanjug rekao da je najveći problem demagogija...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.