Marković:Albancima na KiM veći interes velika Albanija nego ulazak u EU, imaju mentora koji izlazi iz EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Sep.2018, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković:Albancima na KiM veći interes "velika Albanija" nego ulazak u EU, imaju mentora koji izlazi iz EU

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio je danas da je Albancima na KiM veći interes "velika Albanija" nego ulazak u EU "zato što njihov mentor izlazi iz Evropske unije" i sve vreme im je davao savete da ne sprovode Briselski sporazum.

Marković je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ambasadorom Kipra u Srbiji Konstantinosom Eliadesom rekao da su "albanski pregovarači u Briselu i njihovi politički >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << lideri sa Kosova i Metohije teroristi" i da je teško sa takvima razgovarati i sprovesti ono što se dogovori.

"Ništa od potpisanog u Briselu kosovski Albanci nisu sproveli, a nekoliko terorista kao što su Ramuš Haradinaj, Fatmir Ljimaj i Kadri Veselji još i prete. Nikada se nigde nije desilo, kao u slučaju dijaloga u Briselu, da predsednik Srbije pregovara sa takozvanim zvaničnicima Kosova, a predsednik Skupštine takozvanog Kosova Kadri Veselji, gde je u koaliciji i Srpska lista, preti predsedniku Srbije i ne dozvoljava mu da ide na svoju teritoriju" , dodao je Marković.

"Problem je što ti teroristi imaju svoju bazu i siguran sam da je kosovskim Albancima veći interes da postanu deo Velike Albanije, nego da uđu u Evropsku uniju, zato što njihov mentor izlazi iz Evropske unije i taj mentor je, mogu slobodno reći, ratni huškač sve vreme i taj njihov mentor je davao savete kosovskim Albancima da se ne sprovodi Briselski sporazum" podvukao je Marković.

Navodi da ne zna zašto EU ćuti na pretnje upućene predsedniku Srbije, ali se nada da će one zemlje koje govore da je Srbiji mesto u EU, nakon što kosovska skupština nije imala kvorum poslednjih dana da izglasa ono što je sama predložila, da shvate da Albanci na KiM žele samo da odugovlače sa problemom i da nikada neće realizovati ono što su potpisali u Briselu.

"Hašim Tači nema legitimet za ono što je potpisao u Briselu i to ne može da sprovede za razliku od Aleksandra Vučića koji ima legitimitet i kod građana Srbije i u parlamentu Srbije. Srbija je sve to prepoznala i traži od EU da jednostavno ne muči više Srbiju i ne opterećuje sa nekim pitanjima koja smo odavno rešili na evropskom putu. Srbija traži od EU da imamo isti status kao i Kipar koji je primljen u Uniju, a ima nerešen jedan deo svoje teritorije" zaključio je Marković.

Ambasador Kipra Eliades je ponovio da će ta zemlja uvek biti uz Srbiju i kada su u pitanju evrointegracije Srbije i kada je u pitanju Kosovo i Metohija.

"To se videlo i prilikom poslednje posete predsednika Kipra Beogradu, kada je razgovarao sa predsednikom Srbije Vučićem" podsetio je ambasador.

Dodao je i da se divi onome što Marković radi u Jagodini, da je zato i došao u taj grad i predložio da se Jagodina zbog svog privrednog, socijalnog i turističkog razvoja pobratimi sa jednim gradom sa Kipra što je prihvaćeno.

"Naše dve zemlje vežu prijateljski odnosi još iz vremena velike Jugoslavije, a sada imamo i bratske odnose" , rekao je ambasador Kipra u Srbiji Konstantinos Eliades.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Palma: Albanski pregovarači i politički lideri sa Kosova su teroristi

Izvor: Danas, 07.Sep.2018

„Ja u svoje ime mogu da kažem da albanski pregovorači u Briselu i njihovi politički lideri sa Kosova i Metohije su teroristi”, izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Palma. Članak Palma: Albanski pregovarači i politički lideri sa Kosova su teroristi se pojavljuje prvo na Dnevni list...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.