Makron poručio Osmani: Potpuna normalizacija odnosa sa Beogradom ključna za budućnost Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2021, 16:02

Makron poručio Osmani: Potpuna normalizacija odnosa sa Beogradom ključna za budućnost Kosova

Francuski predsednik Emanuel Makron čestitao je predsednici privremenih institucija u Prištini Vjosi Osmani izbor na tu funkciju i poručio joj da je potpuna normalizacija odnosa sa Beogradom ključna za budućnost Kosova.

On je u pismu upućenom 12. aprila, koje je objavljeno danas u prištinskim medijima, pozvao Osmani i privremene institucije da nastave dijalog.

"Pozivam vas da nastavite dijalog sa Beogradom uz posredstvo EU, kako bi se postigao sveobuhvatan, konačan i pravno obavezujući sporazum", napisao je Makron.

On je pozdravio nameru Prištine da se nastavi jačanje vladavine prava i rad na ekonomskom jačanju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bajden u pismu predsednici Kosova: SAD podržavaju nastavak dijaloga sa Srbijom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Apr.2021, 10:56

Predsednk Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džo Bajden (Joe Biden) čestitao je Vjosi Osmani na izboru za predsednicu Kosova uz poruku da dve zemlje neguju dugo partnerstvo zasnovano na istim vrednostima. Vjosa Osmani je za predsednicu Kosova izabrana 4. aprila. U pismu predsednika Bajdena se navodi...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.