Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Okt.2017, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska vlada nastavlja kampanju protiv Sorosa

Mađarska vlada nastavila je svoju kampanju protiv Američkog milijardera filantropa mađarskog porekla Džordža Sorosa i njegove podrške migraciji.

Vlada je organizovala nacionalnu konsultaciju, vrstu ankete koja se šalje mađarskim domaćinstvima o takozvanom "Sorosevom planu" koji prema navodima vlade sprovodi Evropska unija, a takođe se vodi kampanja preko bilborda i televizijskih reklama.

Goran >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Buldioski, direktor Soroseve Inicijative otvorenog društva u Evropi, rekao je da Soros i njegove fondacije podržavaju koherentnije i humanije politike za pomoć razmeštanja migranata koji beže od ugnjetavanja i nasilja u svojim zemljama i da ne postoji tako nešto kao "što je globalna zavera protiv Mađarske".

Aktivisti opozicione partije Eđut (Zajedno) skidali su danas bilborde navodeći da vlada samo pokušava da skrene pažnju sa sopstvenih propusta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.