MSP Nemačke: Dijalog uz posredstvo EU što pre

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2020, 10:57

MSP Nemačke: Dijalog uz posredstvo EU što pre

Ponovno uspostavljanje političkog dijaloga kojem posreduje Evropska unija, između Beograda i Prištine i drugih regionalnih pitanja zapadnog Balkana, trebalo bi da se desi bez odlaganja, rekli su za "Blic" u ministarstvu spoljnih poslova Nemačke.

Kako navodi list, poručili su i da Specijalno veće Kosova uživa punu podršku Savezne vlade Nemačke, ali i da međunarodna zajednica, uključujući Nemačku, jasno očekuje da Kosovo poštuje ovu posvećenost i podržava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rad te institucije.

Ovako u Berlinu reaguju na sva dešavanja koja su se poslednjih dana nizala, a tiču se odnosa Prištine i Beograda, navodi list na svom sajtu.

U pres službi ministarstva spoljnih poslova Nemačke za "Blic" su rekli da bi dijalog pod vođstvom EU trebalo da se nastavi što pre, ali i da Berlin ceni napore američke vlade.

"Ponovno uspostavljanje političkog dijaloga kojem posreduje Evropska unija između Beograda i Prištine i drugih regionalnih pitanja zapadnog Balkana, trebalo bi da se desi bez odlaganja. Takođe cenimo napore američke vlade da olakša dijalog između Srbije i Kosova", naveli su za "Blic" u službi za medije ministarstva spoljnih poslova Nemačke.

Oni ističu i da u potpunosti podržavaju napore specijalnog predstavnika Evropske unije Miroslava Lajčaka u tom cilju. "Specijalno veće Kosova osnovala je Republika Kosovo i uživa punu podršku Savezne vlade Nemačke. Međunarodna zajednica, uključujući Saveznu vladu Nemačke, jasno očekuje da Kosovo poštuje ovu posvećenost i podržava rad Specijalnog veća Kosova", navode iz pres službe ministarstva.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

MSP Nemačke: Bez odlaganja nastaviti dijalog uz posredstvo EU

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Jul.2020

Ponovno uspostavljanje političkog dijaloga Srbije i Kosova u kome posreduje Evropska unija (EU) i drugih regionalnih pitanja zapadnog Balkana, trebalo bi da se desi bez odlaganja, rečeno je za beogradski Blic u ministarstvu spoljnih poslova (MSP) Nemačke. Dometi novoformiranog kosovskog Saveta...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.