MOGLO BI DA EKSPLODIRA, DOSTA JE TENZIJA Betel ukazao - deeskalacija na KiM u interesu EU

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2023, 20:53

"MOGLO BI DA EKSPLODIRA, DOSTA JE TENZIJA" Betel ukazao - deeskalacija na KiM u interesu EU

Betel je na zajedničkoj konfereniciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Holandije Markom Ruteom i dodao da zemlje Beneluksa žele da budu od koristi.

Predsednik Vlade Velikog Vojvodstva Luksemburga Gzavijer Betel izjavio je večeras da je važno da dođe do smirivanja tenzija na Kosovu i Metohiji i da je deeskalacija u interesu ne samo regiona već i u interesu EU.

- Snažno podržavamo direktne razgovore Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i Srbije i konkretne radnje - rekao je Betel na zajedničkoj konfereniciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Holandije Markom Ruteom i dodao da zemlje Beneluksa žele da budu od koristi i da se na njih može računati.

On je rekao da su sa Vučićem imali otvorene razgovore i da su razmenili mišljenja o svim temama, ali da je najvažnije razgovarati o tenzijama.

Betel je podsetio da je u ovom regionu počeo Prvi svetski rat, kao i da je i poslednji rat na kontinentu bio u ovom regionu.

- Vidimo da i dalje ima nešto što bi moglo da eksplodira, dosta je tenzija -  rekao je Betel i istakao da je važno da dođe do smirivanjanja tenzija.

On je rekao da postoji mapa puta koje su izradili specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak i šef diplomatije EU Žozep Borelj, da su reči dobre, ali dela su još bolja i najavio da će sutra sa sa Ruteom posetiti Prištinu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.