MOGERINI ĆE DOVESTI DO RATA NA BALKANU! Albanci i ZVANIČNO PRETE Srbiji, a okomili su se i na EU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2019, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"MOGERINI ĆE DOVESTI DO RATA NA BALKANU!" Albanci i ZVANIČNO PRETE Srbiji, a okomili su se i na EU!

Optužbe Edite Tahiri ka Briselu

Edita Tahiri, glavna zadužena za dijalog Beograda i Prištine, kaže kako je visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini "do sada branila evropske principe na Balkanu", no da je "nedavno te principe prekršila ulaskom u EU avanturistički, što bi moglo da dovede do rata na Balkanu".

Tahiri >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se nekoliko puta u Briselu sastala sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini, gde su zajedno kreirali različite procene za petogodišnji posao.

Prema njenim rečima, do pre godinu dana Mogerini je branila evropske principe na Balkanu, no nedavno ih je prekršila.

- Iz mog iskustva sa gospođom Mogerini, do pre godinu dana ona je stajala u odbranu evropskih principa na Balkanu, što su bile šest balkanskih zemalja, uključujući (tzv.) Kosovo, da postanu članice EU. Ali ono što se dogodilo u prošloj godini kršenje je evropskih principa. Došlo je do nekih "izleta", koji bi mogli da dovedu do rata na Balkanu - izjavila je Tahiri.

Očekuje se da će Mogerinijev naslednik da bude španski diplomata Josip Boreli.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.