MEKALISTER PRENEO STAV UNIJE: Brisel protiv bojkota

Izvor: Večernje novosti, 28.Avg.2019, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MEKALISTER PRENEO STAV UNIJE: Brisel protiv bojkota

Mekalister ukazao opoziciji na stav Evropske unije o izborima OČIGLEDNO je da EU ne podržava ideju bojkota izbora u Srbiji. To se jasno vidi iz poruke koju je saopštio predsedavajući Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister, naglašavajući da se stavovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << onih koji ne učestvuju neće moći čuti u parlamentarnoj debati. Ovakav stav otkriva želju Brisela da i u srpskoj opoziciji ima sagovornika, ali sa odgovarajućom podrškom građana, čiji je legitimitet potvrđen izbornim rezultatom. Politički analitičar Dejan Vuk Stanković za "Novosti" kaže da je Mekalisterova poruka odmerena i razumna: - U demokratskom poretku možete da se kandidujete i budete u institucijama sistema. Ako bojkotujete, pitanje je koliko ste relevantni, a EU relevantnost ocenjuje na osnovu broja glasova na izborima. Sociolog Vladimir Vuletić navodi da je Mekalisterova poruka jasna - da se svi problemi rešavaju u parlamentu i da oni koji ne izađu na izbore neće imati glas: Pročitajte još - SASTANAK VUČIĆA I MEKALISTERA: Priština da ukine takse i da se uspostavi dijalog - EU pre svega interesuje da ima partnera za razgovor i da taj partner u Beogradu nije pod znakom pitanja. Za nju bojkot izbora nije nešto što je dobrodošlo. Dveri su, inače, druga stranka, posle NS Vuka Jeremića u Savezu za Srbiju, koja se opredelila za bojkot.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

ŠPIJUNKA: Tri puta po srpski

Izvor: Večernje novosti, 28.Avg.2019

Stari znanac naših političara, ovoga puta kao predsedavajući Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta, Dejvid Mekalister razgovarao je u ponedeljak sa poslanicima STARI znanac naših političara, ovoga puta kao predsedavajući Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.