MAPA SRBIJE BEZ KOSOVA SKINUTA SA SAJTA EU

Izvor: Kurir, 06.Mar.2012, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAPA SRBIJE BEZ KOSOVA SKINUTA SA SAJTA EU

Do danas je na tom mestu bila mapa Srbije na kojoj nije bilo Kosova

BRISEL - Mapa na portalu Evropske unije na kojoj je Srbija prikazana bez Kosova od danas je nedostupna korisnicima interneta, a iz Brisela poručuju da su radovi na osvežavanju stranice u toku.

Kada se na mapi Evrope prikazanoj na portalu EU klikne na Srbiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dobija se obaveštenje da tražena stranica ne postoji. Do danas je na tom mestu bila mapa Srbije na kojoj nije bilo Kosova.

Osoba koja se javila na kontakt telefon na sajtu www.europa.eu rekla je da su radovi na izmeni internet stranice u toku, i da je to sve što može da kaže.

Funkcioner Evropske komisije koji je želeo da ostane anoniman rekao je ranije da je mapa Srbije bez Kosova "tehnička greška” na čijem se ispravljanju radi. On je odlučno odbacio optužbe koje su se mogle čuti iz nekih krugova u Beogradu da je u pitanju politička poruka da Srbija, nakon što je postala kandidat za pridruživanje, mora da se odrekne Kosova.

"Naš stav se nije promenio - i dalje smo statusno neutralni kad je reč o Kosovu", izjavio je on.

Tanjugov sagovornik je objasnio da je grešku napravila tehnička služba koja se bavi održavanjem stranice, i da je pomenuta mapa mesecima stajala na sajtu pre nego što je greška uočena. Na istoj internet stranici, Srbija svrstana je među "ostale zemlje" umesto među kandidate za članstvo u EU.

"Na sajtu Komisije smo već označili Srbiju kao zemlju kandidata, ali glavni portal EU je iz administrativno-tehničkih razloga nešto teže osvežiti", objasnio je on, i dodao da se na tome "već radi".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.