MAKSIMIZIRAĆEMO PRITISAK NA RUSIJU Evropska unija usvojila 11. paket sankcija protiv Moskve

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2023, 13:14

"MAKSIMIZIRAĆEMO PRITISAK NA RUSIJU" Evropska unija usvojila 11. paket sankcija protiv Moskve

Sankcionisane su i četiri iranske kompanije koje proizvode dronove i izvoze ih u Rusiju.    

Savet Evropske unije danas je usvojio 11. paket sankcija protiv Rusije sa ciljem da se suzbije zaobilaženje restriktivnih mera koje su dosad uvedene, objavljeno je danas na sajtu Saveta. 

- Današnji paket povećava naš pritisak na Rusiju i Putinovu ratnu mašineriju. Rešavanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zaobilaženja sankcija, maksimiziraćemo pritisak na Rusiju tako što ćemo joj dodatno uskratiti resurse koji su joj tako očajnički potrebni da bi joj omogućili da nastavi svoj nezakoniti rat protiv Ukrajine - poručio je visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku Žozep Borelj.

Kako se navodi na sajtu Saveta EU, novim paketom se zabranjuje tranzit robe i tehnologije preko teritorije Rusije koje mogu doprineti njenom vojnom i tehnološkom unapređenju. 

Na listu je dodato 87 kompanija za koje se navodi da direktno podržavaju ruski vojno-industrijski kompleks u "agresorskom ratu protiv Ukrajine".

Dodaje se da će te kompanije biti predmet strožih ograničenja izvoza robe i tehnologija dvostruke namene.

The EU has adopted new sanctions against Russia. These include measures to:

🚫 strengthen the cooperation with third countries to impede sanctions’ circumvention

🚫 ban the transit of goods and technology via Russia

🚫 tighten export restrictions

More⬇️ #StandWithUkraine

— EU Council (@EUCouncil) June 23, 2023

Sankcionisane su i četiri iranske kompanije koje proizvode dronove i izvoze ih u Rusiju. 

Pored toga, uvodi se zabrana emitovanja za RT Balkan, Oriental Review, Cargrad, New Eastern Outlook i Katehon, jer je reč o medijima koji su, kako tvrdi EU, pod konstantnom direktnom ili indirektnom kontrolom ruskih vlasti. 

Evropska unija je uvela zabranu i za transport robe u zemlje članica prikolicama ili poluprikolicama registrovanim u Rusiji, uključujući i one koje se vuku ruskim kamionima.

Istovremeno, zabranjena je isporuka sirove nafte iz Rusije Nemačkoj i Poljskoj preko naftovoda Družba, dok će nafta koja potiče iz drugih zemalja i dalje moći da se uvozi preko tog naftovoda.

Kako se navodi, na listu sankcionisanih dodat je i značajan broj fizičkih lica.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.