Ljajić: Znamo svoj domaći zadatak

Izvor: B92, 07.Dec.2010, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Znamo svoj "domaći zadatak"

Beograd -- Ministar Rasim Ljajić kaže, komentarišući izveštaj tužioca Serža Bramerca, da Srbija zna šta joj je domaći zadatak i da je u interesu da taj zadatak i ispuni.

"Jasno je da ne možemo napraviti odlučujući korak ka članstvu u EU bez završetka saradnje sa Haškim tribunalom'', rekao je Ljajić.

Ljajić dodaje da će prvo prolazno vreme biti u junu kada Bramerc bude podnosio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sledeći izveštaj Savetu bezbednosti UN.

On je naveo da za razliku od perioda kada su ''svi'' znali gde je Ratko Mladić, sada je situacija drugačija i nijedna državna institucije nije u mreži pomagača haškog optuženika.

Ljajić je naveo da se Mladić do 1. juna 2002. godine krio u vojnim objektima, ali nikom nije padalo na pamet da ga uhapsi, i dodao da je sada država apsolutno spremna na to.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Ratko Mladić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.