Ljajić: Sandžak ne može biti problem na putu Srbije ka EU

Izvor: Blic, 10.Okt.2010, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Sandžak ne može biti problem na putu Srbije ka EU

Ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić izjavio je danas da Sandžak ne može da bude problem Srbije na njenom putu u EU i ocenio da su aktuelni pokušaji da se zbivanja u tom delu naše zemlje izdignu na nivo problema "proizvod jeftine političke kampanje".

U proteklih deset godina Srbija je dobijala pohvale "uglavnom za ono što je uradila na polju ljudskih i manjinskih prava", rekao je on novosadskom "Dnevniku" napomenuvši da je o tome, manje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << više, postignut potpuni konsenzus i u Briselu i u Vašingtonu.

Odgovarajući na pitanje da li je realno da Sandžak dobije autonomiju, o kojoj je u proteklom periodu govorio glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić, Ljajić je istakao da "oni koji su lansirali ovu priču znaju da je to apsolutno nemoguća misija i nerealan politički cilj".

On je dodao da takve ideje, lansirane u nedostatku onih konkretnih, mogu doneti samo neke političke poene, ali bi i kratkoročno i dugoročno Sandžaku mogle naneti "ogromnu političku i svaku drugu štetu".

"Politička prašina koju podiže takva nerealna ideja može kompromitovati sve ostale potpuno normalne i logične političke i ekonomske zahteve građana koji žive na tom prostoru, pa i naštetiti toliko željenom i očekivanom procesu decentralizacije države i dekoncentracije vlasti", zaključio je Ljajić.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Rasim Ljajić,   Raška

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Održana "Parada ponosa"

Izvor: Studio B, 10.Okt.2010

U Beogradu je u održana Parada ponosa uz jake mere obezbeđenja i učešće više od 1.000 ljudi i prisustvo državnih zvaničnika i šefova međunarodnih delegacije u Srbiji. ..Policija je pojedinačno razvozila učesnike Parade sa skupa u Studentskom kulturnom centru...Predstavnici delegacije EU,...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.