Letonija planira da protera jednog ili više ruskih diplomata

Izvor: Vostok.rs, 23.Mar.2018, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Letonija planira da protera jednog ili više ruskih diplomata

Letonija planira da protera jednog ili više službenika ruske ambasade, izjavio je portparol ministarstva spoljnih poslova Gints Jegermanis.

"Letonija, zajedno sa Velikom Britanijom i drugim zemljama Evropske Unije sada razmatra ono što može da bude korak kao odgovor na trovanje u Velikoj Britaniji dvostrukog agenta Sergej Skripalj" - rekao je Jegermanis.

Ministarstvo spoljnih poslova Letonije predstaviće detaljne informacije u ponedeljak, 26. marta.



Kao što je navedeno od strane šefa odeljenja Edgara Rinkeviča, takva odluka može biti "u znak solidarnosti" sa drugim zemljama EU. Međutim, on je uveren da Letonija neće povući iz ambasadora u Ruiji Marisa Riekstinša.

Uoči samita u Briselu, lideri EU su saopštili da se zbog nedostatka "bil kog drugog prihvatljivog objašnjenja" oni slažu sa procenom Vlade Velike Britanije u "vrlo verovatnu" rusku odgovornost za trovanje u Salisburiju.

Prema "Gardijanu", pozivajući se na izvore upoznate sa situacijom, na pitanje proterivanja ruskih diplomata ili opoziva svojih pominju se Francuska, Poljska, Letonija, Litvanija i Estonija.

S druge strane Kosačev je obećao recipročan odgovor svim zemljama EU.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.