Le Pen: Učiniću sve da EU propadne

Izvor: Blic, 09.Jan.2014, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Le Pen: Učiniću sve da EU propadne

Liderka francuske desničarske stranke Nacionalni front Marin Le Pen, koja će, kako pokazuju rezultati ispitivanja javnog mnjenja, ostvariti dobar rezultat na izborima za Evropski parlament u maju, danas je obećala da će učiniti sve što je u njenoj moći da EU propadne. Marin le Pen, vođa francuske desničarske partije Nacionalni front

- Kako poboljšati EU? Tako što ćemo joj pomoći da se raspadne. Ja samo jednu stvar očekujem od evropskog sistema, a to je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da eksplodira - rekla je Lepenova novinarima u sedištu svoje stranke u Parizu.

Ona je istakla da se zalaže za projekat Evrope slobodnih država.

- Uloga nas patriota izabranih u Evropski parlament treba da bude blokada napretka EU u svakom mogućem smislu - rekla je Lepenova.

Ona je prošle godine formirala alijansu sa holandskim političarem liderom "Partije slobode" Gertom Vildersom u cilju stvaranja evroskeptičnog bloka u Evropskom parlamentu nakon izbora u maju ove godine.

Lepenova smatra da je Francuska izgubila suverenitet od stvaranja EU i želi ukidanje politike otvorenih granica i nametanja strogih propisa EU.

Njene stavove deli sve veći broj francuskih glasača, koji su pogođeni oštrim merama štednje.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Pariz

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Le Pen: Učiniću sve da EU propadne

Izvor: Dzungla.org, 09.Jan.2014

Liderka francuske desničarske stranke Nacionalni front Marin Le Pen, koja će, kako pokazuju rezultati ispitivanja javnog mnjenja, ostvariti dobar rezultat na izborima za Evropski parlament u maju, danas je obećala da će učiniti sve što je u njenoj moći da EU propadne.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.