Lavrov u UN: Rusija će podržati rešenje kosovskog problema koje je prihvatljivo za Srbiju

Izvor: Beta, 28.Sep.2018, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov u UN: Rusija će podržati rešenje kosovskog problema koje je prihvatljivo za Srbiju

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas u Ujedinjenim nacijama da će Rusija podržati rešenje kosovskog problema koje će biti prihvatljivo za Srbiju i da poziva Beograd i Prištinu na dijalog u skladu s Rezolucijom 1244 UN."Rusija poziva obe strane na dijalog u skladu s načelima Rezolucije 1244 UN i podržaće takvu odluku koja će biti prihvatljiva za Srbiju", rekao je Lavrov u govoru u Generalnoj skupštini UN, prenosi Tass.On je kazao da se "dogovori postignuti izmedju Beograda i Prištine uz posredovanje EU ne primenjuju" i dodao da je na Kosovu u toku transformacija "medjunarodnog vojnog prisustva, potvrdjenog od Saveta bezbednosti UN, u američku bazu, uz stvaranje oružanih snaga Kosova"."Mi smo za to da Balkan ne postane ponovo poprište sukoba, da ne bude pod nečijom kontrolom, da narod balkanskih zemalja ne bude stavljen pred lažni izbor, i da se izbegnu nove linije podela u regionu", naveo je šef ruske diplomatije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LAVROV OPTUŽUJE AMERIKU: Potkopavaju napore da se postigne bilo koji sporazum!

Izvor: Kurir, 29.Sep.2018, 09:21

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je u petak pred Generalnom skupštinom UN da SAD potkopavaju napore da se postignu međunarodni sporazumi u vezi Bliskog istoka, Irana, klime i trgovine.

Nastavak na Kurir...

Severna Koreja: Da bismo odustali od nuklearnog oružja treba da imamo više poverenja u SAD

Izvor: Beta, 29.Sep.2018

Ministar spoljnih poslova Severne Koreje Ri Jong Ho izjavio je danas u Ujedinjenim nacijama da je Pjongangu potrebno veće poverenje u SAD da bi se lišio nuklearnog naoružanja.U govoru u Generalnoj skupštini UN, Ri je rekao da Severna Koreja ne vidi "prikladan odgovor" SAD na prve korake Pjonganga...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.