Lavrov prokomentarisao Trampov DOGOVOR VEKA: Ruski šef diplomatije ZAHTEVA da se čuje i GLAS PALESTINACA

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jan.2020, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov prokomentarisao Trampov "DOGOVOR VEKA": Ruski šef diplomatije ZAHTEVA da se čuje i GLAS PALESTINACA

Plan Donalda Trampa podrazumeva i prekrajanje granica između Izraela i Zapadne obale.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da bi takozvana četvorka posrednika u bliskoistočnoj krizi - SAD, Rusija, EU i UN - trebalo da analizira mirovni plan Donalda Trampa za Bliski istok i istakao da je suštinski važno da se sasluša palestinska strana.

Lavrov je rekao i da bi Arapska liga, koja je iznela sopstveni predlog, trebalo da proceni Trampov >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << plan za rešenje dugogodišnje krize.

Predsednik SAD Donald Tramp danas bi trebalo da predstavi dugo očekivani mirovni plan za Bliski istok, koji će, kako prenose mediji, favorizovati Izrael i otvoriti put da Izrael anektira velike delove okupirane Zapadne obale.

Prema planu Palestincima bi trebalo da bude omogućen put ka sticanju državnosti, ukoliko ispune određene uslove.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Donald Tramp

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trampov mir za Bliski istok, Hamas protiv

Izvor: RTS, 28.Jan.2020

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp objavio je na konferenciji za novinare svoj plan na 80 strana za "svetliju i prosperitetnu" budućnost Bliskog istoka, koji podrazumeva da Palestinci dobiju prestonicu u istočnom delu Jerusalima. Palestinski pokret Hamas saopštava da je...

Nastavak na RTS...

ŠOK! TRAMP PALESTINCIMA NUDI DRŽAVU: Predsednik SAD otkrio dil veka za Bliski istok! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 28.Jan.2020

Predsednik SAD Donald Tramp je, predstavljajući „dogovor veka“ po pitanju bliskoistočnog konflikta, izjavio da bi to omogućilo Palestini da stvori sopstvenu državnost.

Nastavak na Kurir...

Tramp ponižava Palestince

Izvor: Deutsche Welle, 29.Jan.2020, 13:23

Plan predsednika Trampa za Bliski istok skrojen je u velikoj meri prema interesima Izraela, dok su zahtevi Palestinaca ostali u drugom planu. To neće izaći na dobro, smatra urednik arapske redakcije DW Rajner Zolih.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.