Lavrov: Rusija spremna na pregovore sa SAD i EU o Ukrajini

Izvor: BKTV News, 08.Apr.2014, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Rusija spremna na pregovore sa SAD i EU o Ukrajini

Rusija spremna da učestvuje u razgovorima sa Briselom i Vašingtonom o budućnosti Ukrajine, ali insistira da i jugoistok Ukrajine bude prisutan, rekao Lavrov.

“Mi smo zaista spremni da razmotrimo multilateralan format pregovora u kojem bi bili zastupljeni Evropljani, Amerikanci, Rusija i ukrajinske strane”, rekao je Lavrov na zajedničkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << konferenciji sa šefom diplomatije Angole u Moskvi, preneo je AFP.
“Zalažemo se da i jug i istok Ukrajine budu prisutni u takvim razgovorima”, dodao je on.
Lavrov je ujedno, kako navodi Rojters, odbacio optužbe SAD da Moskva destabilizuje Ukrajinu i rekao da situacija može da se popravi samo ako se uzmu u obzir interesi ruske zajednice u Ukrajini.
Ministar spoljnih poslova Rusije je ponovio apel Moskve da se promeni ustav Ukrajine kako bi se garantovala prava ruskog naroda u toj zemlji.
Nakon Krima, tenzije su zahvatile jugoistok Ukrajine pošto su proruski demonstranti zauzeli zgrade administracija Donjecke, Luganske i Harkovske oblasti, gde su sinoć stigle specijalne jedinice policije iz drugih regiona Ukrajine.
Izvor: tanjug.rs
Tweet
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.