Lavrov: EU gubi milijarde zbog politike Vašingtona

Izvor: N1 televizija, 06.Nov.2018, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: EU gubi milijarde zbog politike Vašingtona

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da EU kažnjava samu sebe radeći po nalogu SAD i sankcionišući Rusiju, ali posledice te restrikcione politike ne oseća Vašington, već je EU ta koja gubi milijarde evra.

U intervjuu za španski list "El pais", Lavrov je izrazio žaljenje zbog loših odnosa EU i Rusije, opisujući ih kao "daleko od normalnih".

"Podele se podstiču 'preko >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << bare'", rekao je Lavrov, dodajući da se Evropljanima sa strane nameće "mitska ruska pretnja".

On je rekao da su "glavni kamen spoticanja" Brisela i Moskve sankcije koje je EU uvela Rusiji "po direktnoj naredbi" Vašingtona, a koji skoro uopšte ne oseti posledice te politike, za razliku od EU.

"Podaci o gubicima država EU zbog sankcija se razlikuju. Prema našim procenama, gubici premašuju 100 milijardi evra. Važno je da evropski političari to shvate", rekao je Lavrov, prenosi "Raša tudej".

Lavrov je rekao da je Rusija kao odgovor i sama morala da uvede sankcije 2014. godine, koje se odnose na robu iz EU.

"Mi smo spremni da ukinemo te kontra mere, ali EU mora da povuče prvi potez", rekao je Lavrov, dodajući da sankcije ne odgovaraju ni Moskvi ni Briselu.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.