Izvor: RTS, 13.Okt.2022, 13:46

Lajčak u Prištini razgovarao s Kurtijem o tablicama i energetici

Evropski posrednik u dijalogu Miroslav Lajčak izjavio je da je s Aljbinom Kurtijem u Prištini razgovarao o pitanju registarskih oznaka i implementaciji energetskog sporazuma, jer, kako je rekao, postoji rizik da "Elektroserveru" bude oduzeta licenca.
"Razgovarali smo jer, kao što znate, rok za promenu registarskih tablica ističe 31. oktobra i veoma je važno za nas i Evropsku uniju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da znamo kakvi su planovi i da sprečimo moguću eskalaciju situacije", rekao je Miroslav Lajčak novinarima koji su ga čekali kod zgrade vlade.

Dodao je da su u toku konsultacije u vezi s energetskim sporazumom.
"Postoji rizik da će 'Elektroserveru' biti uzeta licenca, što ne želimo da se desi. Razgovarali smo o ovim pitanjima i bilo mi je važno da ih prenesem premijeru Kurtiju", rekao je Lajčak.
Najavio je da će u ponedeljak biti u Beogradu i nastaviti razgovore o tome.
Rekao je da je vreme za pravi politički zamah za normalizaciju odnosa, jer do 2024. godine nema izbornog procesa ni u EU ni u SAD.
"Svaki dan je važan, rekao sam da imamo jedinstven kalendar. Mi smo u savezu sa SAD i Velikom Britanijom. Želimo da vidimo dijalog koji proizvodi normalizaciju. Izbori u SAD su 2024. godine, a potom i u EU. Ne kažem da je sledeća godina odlučujuća, ali imamo dobru priliku pred izbore", rekao je Lajčak za medije.
Evropski posrednik se, osim sa Kurtijem, sastao i sa glavnim pregovaračem Prištine Besnikom Bisljimijem.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Lajčak: Postoji rizik da Elektroseveru bude oduzeta licenca, u ponedeljak u Beogradu i o tome

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Okt.2022

Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak izjavio je u Prištini da postoji rizik od oduzimanja licence kompaniji za snabdevanje strujom Elektrosever i dodao da će i to biti tema razgovara u ponedeljak u Beogradu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.