Lajčak pohvalio posvećenost Crne Gore evropskom putu

Izvor: B92, 16.Jun.2023, 11:48

Lajčak pohvalio posvećenost Crne Gore evropskom putu

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak sastao se sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem.

On je tom prilikom pohvalio posvećenost Crne Gore evropskom putu.

Lajčak je na Tviteru naveo da se raduje zajedničkom radu na ostvarenju tog cilja.

"Imao sam zadovoljstvo da se sastanem sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem. Pozdravio sam njegovu posvećenost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << evropskom putu Crne Gore i ​​radujem se zajedničkom radu da to postane stvarnost", rekao je Lajčak.

Lajčak boravi u Severnoj Makedoniji gde prisustvuje "Prespa forumu za dijalog", a na Tviteru je naveo da je sa partnerima, kolegama i prijateljima razgovarao o aktuelnim dešavanjima u regionu, posebno o Kosovu i Metohiji i Srbiji.

"Sa partnerima, kolegama i prijateljima, razgovarao sam o aktuelnim dešavanjima u regionu, posebno između Kosova i Srbije", naveo je Lajčak na Tviteru.

On je dodao da je tokom "Prespa foruma za dijalog" bilo reči i o tome šta je potrebno za pomirenje na Zapadnom Balkanu.

"Naglasio sam da treba da prevaziđemo nasleđe prošlosti, da težimo dijalogu, fokusiramo se na zajedničku budućnost u EU, budemo hrabri i imamo viziju za ceo region", naveo je Lajčak.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.