Lajčak našao prevoz za Prištinu, ubedio Tačija da se sastanu

Izvor: RTS, 16.Jun.2020, 09:18

Lajčak našao prevoz za Prištinu, ubedio Tačija da se sastanu

Specijalni izaslanik EU za pregovore Beograda i Prištine Miroslav Lajčak kreće put Prištine posle dana neizvesnossti i otkazivanja leta. Ugovoren sastanak sa Avdulahom Hotijem, ali i Hašimom Tačijem koji mu je prethodno ispostavio uslove za sastanak.
Miroslav Lajčak je trebalo da juče stigne u Prištinu, ali je njegov let iz Ciriha otkazan. Na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kosovo će specijalni predstavnik EU ipak stići danas.

"Posle neznatnih komplikacija sa putovanjem juče, međunarodna zajednica je krenula u akciju. Sada sam na putu za Prištinu – ljubaznošću švajcarske vojske. Radujem se što ću danas zvanično započeti moju posetu Kosovu", napisao je Lajčak na Tviteru.
Kosovski premijer Avdulah Hoti objavio je da se danas u 18.30 sastaje sa Lajčakom u Prištini. 
Dogovoren je i sastanak sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, koji je ranije danas Lajkaču ispostavio uslov za sastanak – vizna liberalizacija za Kosovo.
"Vreme za istraživanja i lekcije je okončano. Naši timovi će se sastati pa ćemo videti. Ako Lajčak ima nešto konkretno da mi kaže sastaćemo se. U protivnom, nema razloga za sastanak", rekao je Tači.
Sastanak Tačija i Lajčaka održaće se u 17 časova, saopšteno je iz kabineta kosovskog predsednika.
Očekuje se da Lajčak sa predstavnicima prištinskih vlasti razgovara o modalitetima i predloži datume za nastavak dijaloga pod posredstvom EU.
Kako je predsednik Srije Aleksandar Vučić juče najavio, Lajčak bi trebalo da u Beograd dođe dan posle izbora, 22. juna.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lajčak sa Hotijem: Bez EU ne bi bilo rezultata dijaloga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2020

Predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčakom danas se u Prištini sastao i sa premijerom privremenih prištinskih institucija Avdulahom Hotijem, a posle razgovora istakao da bez EU dosadašnji dijalog ne bi imao rezultate.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Lajčak stigao u Prištinu, večeras sa Hotijem

Izvor: VOA, 16.Jun.2020

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak stigao je u utorak popodne u Prištinu, saopštio je Kfor. Njega su na prištinskom vojnom aerodromu dočekali šefica Kancelarije Euleks na Kosovu Natalija Apostolova i komandant misije Kfor general-major Mikele...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.