Lajčak i Bilčik u Bratislavi razgovarali o dijalogu Beograda i Prištine i sporazumu iz Ohrida

Izvor: Beta, 28.Mar.2023, 00:37

Lajčak i Bilčik u Bratislavi razgovarali o dijalogu Beograda i Prištine i sporazumu iz Ohrida

Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Srbije i Kosova Miroslav Lajčak razgovarao je danas u Bratislavi sa specijalnim izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom o dijalogu Beograda i Prištine i postignutom sporazumu u Ohridu.U kratkom osvrtu na Tviteru, Lajčak nije izneo detalje razgovora koje je imao sa Bilčikom u glavnom gradu Slovačke, već je samo kazao da su se oni ticali "poslednjih dešavanja u dijalogu" i "detalja nedavnog sporazuma".Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti su 18. marta u Ohridu postigli dogovor o Implementacionom aneksu Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.
Pogledaj vesti o: Twiter,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić i Žofre o evropskim integracijama i dijalogu Beograda i Prištine

Izvor: Danas, 28.Mar.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom EU u Srbiji Emanuelom Žofreom, sa kojim je razgovarao o nastavku evrointegracija Srbije, dijalogu Beograda i Prištine, kao i o zajedničkim projektima izgradnje i modernizacije naše zemlje i daljem povezivanju sa EU i unutar regiona.

Nastavak na Danas...

Glavni pregovarači Srbije i Kosova naredne nedelje u Briselu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Mar.2023

Naredne nedelje će se u Briselu sastati glavni pregovarači Srbije i Kosova, potrvdio je protparol Evropske unije (EU) Peter Stano. Prema Stanovim rečima, Besnik Bislimi (Bisljimi) iz Prištine i Petar Petković iz Beograda dolaze na poziv evropskog faciltatora kako bi "izneli sve što je dogovoreno...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.