Lajčak: Na vidiku potencijalne opcije za dogovor o tablicama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2022, 22:37

Lajčak: Na vidiku potencijalne opcije za dogovor o tablicama

Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak izrazio je nadu da su eksperti Beograda i Prištine nakon četvrte runde razgovora u okviru Radne grupe za iznalaženje trajnog rešenja za registarske tablice, bliži potencijalnom rešenju.

"Ekspertske delegacije Srbije i Kosova došle su danas u Brisel na četvrti sastanak Radne rupe o registarskim tablicama. Razgovori su doneli više jasnoće o potencijalnim mogućnostima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i mogućim rešenjima", naveo je Lajčak na Tviteru.

Dodao je da je ohrabrio obe delegacije da nastave rad na opcijama, a u svetlu približavanja roka za predstavljanje rezultata.

Radna grupa za registarske tablice formirana je dogovorom glavnih pregovarača Beograda i Prištine krajem septembra u cilju prekida blokada na administrativnim prelazima i iznalaženja trajnog rešenja za registarske tablice po EU standardima i praksama.

Prvi sastanak ove Grupe održan je 21. oktobra u Briselu, a dogovoreno je da će rezultati biti predstavljeni za šest meseci na sastanku dijaloga Beograd i Prištine na viskom političkom nivou.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Na vidiku potencijalne opcije za dogovor o tablicama između Beograda i Prištine"

Izvor: B92, 29.Jan.2022, 00:16

Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak prokomentarisao je četvrtu rundu razgovora u okviru Radne grupe za iznalaženje trajnog rešenja za registarske tablice...Izrazio je nadu da su eksperti Beograda i Prištine bliži potencijalnom rešenju...”Ekspertske delegacije Srbije i Kosova došle su...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.