Lajčak: Duboko smo zabrinuti

Izvor: B92, 06.Jun.2023, 16:42

Lajčak: Duboko smo zabrinuti

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je danas da su duboko zabrinuti zbog situacije na severu KiM.

On se sinoć zajedno sa izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom sastao sa premijerom privremenih prištinskih insitucija Aljbinom Kurtijem.

"Američki izaslanik Gabrijel Eskobar i ja smo se sastali sa premijerom Aljbinom Kurtijem i prvim zamenikom premijera Besnikom Bisljimijem. Duboko smo zabrinuti zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << situacije na severu i pozivamo na hitnu deeskalaciju na terenu, vanredne izbore uz učešće Srba na Kosovu i povratak dijalogu o normalizaciji", napisao je Lajčak na Tviteru.

Lajčak je u ponedeljak uveče, nakon sastanka sa Kurtijem, izjavio da su on i Eskobar zatražili od premijera privremenih prištinskih institucija da dođe do smirivanja situacije na severu KiM, održavanja novih izbora i povratka dijalogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lajčak: Pronaći političko rešenje za deeskalaciju i povratak normalizaciji

Izvor: Blic, 06.Jun.2023

Specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak izjavio je da je danas na sastanku sa kosovskom predsednicom Vljosom Osmani istaknuto da se mora pronaći političko rešenje za situaciju na severu, koje će omogućiti deeskalaciju i povratak normalizaciji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.