Lajčak: Dobio sam snažnu podršku za nastavak dijaloga

Izvor: RTS, 02.Jun.2020, 15:26

Lajčak: Dobio sam snažnu podršku za nastavak dijaloga

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak bjavio je na Tviteru da je dobio snažnu podršku 27 država članica EU za nastavak dijaloga.
Na panelu u Briselu danas se raspravljalo o mandatu Miroslava Lajčaka.

"Hvala vam na snažnoj podršci koju sam danas dobio od 27 država članica >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << EU! Veoma ohrabrujuća diskusija o mom mandatu i putu pred nama", naveo je Lajčak na Tviteru.
Lajčak je pre dva dana rekao da je razočaran novim "merama reciprociteta" kosovske vlade i poručio da takvi jednostrani potezi podrivaju dijalog Beograda i Prištine.

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RSE saznaje: Lajčak namerava obnovu dijaloga Kosova i Srbije već u junu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Jun.2020

Miroslav Lajčak, specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog između Srbije i Kosova, namerava da prvu rundu dijaloga održi u Briselu, vrlo brzo, po mogućnosti već u tekućem mesecu, saznaje RSE.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Vučić: Za nastavak dijaloga potrebno da Priština ukine takse i druga ograničenja

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jun.2020, 13:17

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom najava specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka da bi dijalog o Kosovu mogao da se nastavi već u junu, da je Beograd uvek zainteresovan za razgovor sa svima ali da je potrebno da Priština pre toga ukine takse i ostala ograničenja...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.