Izvor: Blic, 27.Jun.2023, 20:44

Lajčak: Dalja eskalacija na KiM nije opcija, vreme je da se promeni kurs

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, danas je poručio da dalja eskalacija na Kosovu i Metohiji nije opcija i da je vreme da se promeni kurs. Govoreći na Odboru za spoljne poslove Evropskog parlamenta o eventualnim posledicama po dve strane, Lajčak je rekao da će o tome odlučiti zemlje članice Evropske unije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lajčak: Saglasnost o novim izborima, jedino pitanje kako ih raspisati

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Jun.2023

Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izneo je u utorak, 27. juna, pred zastupnicima Evropskog parlamenta konkretne mere koje treba da preduzmu Kosovo i Srbija u cilju spuštanja tenzija na severu Kosova. Govoreći u Spoljnopolitčkom komitetu EP,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.