LDP: Izbori posle statusa kandidata

Izvor: RTS, 02.Apr.2011, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Izbori posle statusa kandidata

Srbija može da dobije efikasnu Vladu sposobnu da modernizuje zemlju samo ako izbori budu održani nakon dobijanja statusa kandidata za članstvo u EU, rekao lider LDP-a Čedomir Jovanović.

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da bi izbori trebalo da budu održani nakon dobijanja statusa kandidata za članstvo u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << EU, "jer samo tako Srbija može da dobije efikasnu vladu sposobnu da modernizuje zemlju".

Jovanović je, u izjavi dostavljenoj medijima nakon sastanka sa šefovima izbornih štabova, naveo da se danas svi slažu sa višegodišnjim stavom LDP-a da izbori treba da budu održani nakon dobijanja statusa kandidata.

"LDP je spremna za izbore već sutra, ali kao treća stranka u zemlji nemamo pravo da mislimo samo na sebe, i zato smo sa jedne strane gurali vladu ka Evropi, ali je i kritikovali svaki put kada je zbog svojih slabosti pravila kompromise sa reformama" rekao je Jovanović.

Jovanović je dodao da LDP želi izbore posle kandidature u najkraćem roku, ali očekuje od vlasti da se ne skriva iza evropske ideje "koja je postala izgovor za svaku vrstu nesposobnosti".

Prema njegovim rečima, glas za LDP na narednim izborima "jedini je garant da će naredna vlada sprovoditi politiku koja je Srbiji potrebna - briga o ljudima, zaštita srednje klase, ubrzanje tranzicije, efikasna tržišna ekonomija, napuštanje monopola, sprovođenje jasne evropske politike, zaokret u kosovskoj politici, nova politika u regionu i napuštanje neodgovornog spoljnopolitičkog kursa.

Lider LDP je istakao i da su toj partiji u poslednjih nekoliko nedelja pristupile "brojne i vrlo uticajne grupe građana iz više od 20 opština Srbije" i dodao da je izbornu platformu Dogovor za preokret prihvatio niz lokalnih stranaka iz različitih delova zemlje.

Precizirao je da su, pored ostalih, politički partneri te stranke postale Bošnjačka demokratska zajednica, Sandžačka narodna partija Mirsada Đerleka, Vlaška demokratska stranka Srbije, Ujedinjena seljačka stranka, Romska napredna stranka.

"Svi oni su prepoznali LDP kao pravu političku alternativu, kako neefikasnoj vladajućoj koaliciji tako i bezidejnoj opoziciji, koja svoju šansu traži u stvaranju haosa, pokušavajući da zauzme mesto sadašnje vlasti, a da se u Srbiji ništa ne promeni", rekao je Jovanović.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.