LAJČAK OVE NEDELJE U POSETI LAŽNOJ DRŽAVI: Kontroverze oko početka dijaloga

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2020, 23:12

LAJČAK OVE NEDELJE U POSETI LAŽNOJ DRŽAVI: Kontroverze oko početka dijaloga

Evropska unija saopštila je da o vremenu kada dijalog može početi odlučuju tzv. Kosovo i Srbija

Specijalni predstavnik EU za dijalog između tzv. Kosova i Srbije Miroslav Lajčak nije posetio tzv. Kosovo otkad je preuzeo dužnost na novoj funkciji.

Kako navodi Gazeta Ekspres, pandemija Kovid-19 primorala je specijalnog predstavnika EU za dijalog između tzv. Kosova i Srbije, da vodi samo telefonske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << razgovore sa tzv. kosovskim liderima.

Lajčak će sada, kada se smatra da su otklonjene prepreke i da se dijalog može nastaviti, posetiti i tzv. Kosovo i Srbiju, potvrdila je Kancelarija Evropske unije za prištinsku televiziju T7.

Evropska unija, kako se dodaje, saopštila je da o vremenu kada dijalog može početi odlučuju tzv. Kosovo i Srbija.

Takođe, Sjedinjene Američke Države pozvale su na obnavljanje dijaloga između tzv. Kosova i Srbije. Američki ambasador na tzv. Kosovu Filip Kosnet sastao se danas sa zamenikom tzv. kosovskog premijera Besnikom Tahirijem.

Kosnet je, kako se navodi, upoznat sa programom tzv. nove Vlade Kosova, reformama i usvajanjem nove strategije za borbu protiv korupcije.

Prištinksa televizija T7 navodi da je pokušala da dobije odgovor Kosneta u vezi sa medijskim izveštajima da je premijer tzv. Kosova Avdulah Hoti bio pozvan u Belu kuću, međutim, nije dobijen odgovor.

Kako se navodi, ista pitanja o ovim natpisima poslata su i izaslaniku Bele kuće za dijalog između tzv. Kosova i Srbije Ričardu Grenelu, međutim, ni Grenel nije potvrdio nikakve informacije na ovu temu.

Odgovore na pitanje o mogućoj premijerovoj poseti Beloj kući nisu dali ni iz tzv. kabineta premijera.

Tzv. kosovski predsednik Hašim Tači najavio je da je tzv. Kosovo spremno da se vrati procesu dijaloga sa Srbijom, podseća Gazeta Ekspres.

Nakon izjava Tačija da je tzv. Kosovo spremno da nastavi dijalog, reagovala je tzv. predsednica parlamenta Vjosa Osmani. Ona je rekla da je tzv. Kosovo uvek bilo spremno za dijalog, ali ne onakav kakav je predsednik spomenuo.

Dijalog između tzv. Kosova i Srbije je obustavljen 2018. od kada je tzv. vlada Ramuša Haradinaja uvela stopostotnu taksu na srpske proizvode.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.