Kvaj Hong Ip vršilac dužnosti tužioca Specijalnog suda Kosova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Mar.2018, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kvaj Hong Ip vršilac dužnosti tužioca Specijalnog suda Kosova

Britanski pravnik Kvaj Hong Ip (Kwai Hong) obavljaće dužnost tužioca Specijalnog suda za ratne zločine na Kosovu u Hagu od 31. marta umesto odlazećeg tužioca Dejvida Švendimena (David Schwendiman) iz SAD, saopštilo je danas tužilaštvo tog suda.   Hong Ip će tužilačku dužnost obavljati dok Evropska unija ne imenuje novog tužioca suda za zločine OVK koji će zameniti Švendimena.   U saopštenju piše da će Hong Ip imati ista ovlašćenja kao tužilac i da "ni u kom pogledu neće...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kvaj Hong Ip imenovan za vršioca dužnosti glavnog tužioca Specijalnog suda za OVK

Izvor: B92, 29.Mar.2018

Novi korak ka početku rada Specijalnog suda za zločine OVK.

Nastavak na B92...

Kvaj Hong u subotu preuzima dužnost tužioca Specijalnog suda za zločine OVK

Izvor: Blic, 29.Mar.2018

Kvaj Hong Ip preuzeće u subotu, 31. marta, dužnost specijalnog tužioca u Specijalizovanim većima u Hagu pred kojima će biti suđeno bivšim pripadnicima terorističke OVK za zločine počinjene tokom 1998. i 1999. godine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.