Kurti će zahtevati potpisivanje sporazuma, taktički potez zbog odbijanja Vučića da ga potpiše

Izvor: Beta, 18.Mar.2023, 16:22

Kurti će zahtevati potpisivanje sporazuma, taktički potez zbog odbijanja Vučića da ga potpiše

Prištinski mediji javjaju da će tokom sastanka premijera Kosova Aljbina Kurtia sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem uz posredovanje EU kosovski premijer insistirati na potpisivanju sporazuma."Nezvanično, od ljudi koji su bliski kosovskoj delegaciji, saznaje se, i ima potvrdu da je Kosovo na sastancima išlo sa idejom da iznese svoju spremnost, da ne kažem insistiranje, da se danas potpiše sporazum. Ovo je taktički potez imajući u vidu oklevanje, odnosno protivljenje predsednika Srbije Vučića da potpiše tako nešto", piše portal gazetablic.com.O tome da li će danas biti potpisivanja sporazuma ili ne, govorio je i izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, koji je rekao da danas nisu fokusirani na potpisivanje, već na finalizaciju sporazuma.Predsednik Vučić je u obraćanju javnosti u Srbiji rekao da na sastanku u Ohridu neće potpisati nikakav dokument.Kurti i Eskobar razgovarali o značaju i očekivanjima od današnjes sastanka u Ohridu Premijer Kosova Aljbin Kurti susreo se danas u Ohridu sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom i razgovarali su o značaju i očekivanjima od sastanka na visokom nivou između Prištine i Beograda.Iz vlade Kosova je saopšteno da se Kurti zahvalio Eskobaru za njegovu i stalnu podršku SAD u procesu dijaloga, naglašavajući posvećenost i konstruktivan pristup vlade Kosova ovog ...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Kosovski mediji: Kurti će insistirati na potpisivanju sporazuma

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Mar.2023

Prištinski mediji javjaju da će tokom sastanka premijera Kosova Aljbina Kurtija sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, uz posredovanje EU, kosovski premijer insistirati na potpisivanju sporazuma.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.