Kurc upozorava na opasnost eskalacije u Bosni

Izvor: Blic, 11.Feb.2014, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurc upozorava na opasnost eskalacije u Bosni

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc upozorio je da bi socijalni protesti u Bosni mogli da se pretvore u etničko-verske konflikte. Iako stanje u Bosni i Hercegovini nije bilo na dnevnom redu prošlog sastanka šefova diplomatija EU Kurc je tu temu pokrenuo ovim upozorenjem, tvrdi bečki dnevnik "Prese".

On je uputio i poruku političarima od Sarajeva do Banja Luke.

- Ovo je poziv za budjenje, pre svega za političke klase u Bosni i Hercegovini. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Oni moraju prevazići zastoj u zemlji i podstaći evropski reformski proces - kazao je on bečkom dnevniku "Prese".

Kurc je ukazao da je strpljenje EU sa Bosnom i Hercegovinom pri kraju.

Konkretno je zatražio odlučnu borbu protiv korupcije, reformu pravosudja i promenu Ustava.

S tim u vezi je rekao da se radi pre svega o primeni presude Evropskog suda za ljudska prava, na koju se i dalje čeka.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kurc: Mogući etnički sukobi u FBiH

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Feb.2014

BEČ - Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc upozorio je da bi socijalni protesti u Federaciji BiH mogli da se pretvore u etničko-vjerske sukobe.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.