Kukan: Ohrabrićemo novu vladu

Izvor: RTS, 15.Jul.2012, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kukan: Ohrabrićemo novu vladu

Institucije EU imaju interes i želju da se Srbija razvija putem ka Evropskoj uniji, izjavio je šef Delegacije Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu Eduard Kukan. On se sutra sastaje sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, mandatarom za sastav nove vlade Ivicom Dačićem i zvaničnicima Skupštine Srbije.

Evropske institucije imaju interes i želju da se Srbija razvija putem ka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evropskoj uniji (EU), izjavio je u Vojlovici šef Delegacije Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu Eduard Kukan.

"Želimo da sarađujemo, želimo da pomažemo i želimo da ohrabrimo vašu novu vladu, kako bi ovaj novi put bio uspešan. Pričaćemo i o tome kako najbrže oformiti vladu, kako bi svima bilo bolje", rekao je Kukan.

Kako prenosi RTV Pančevo, Kukan je objasnio da je, zajedno sa još tri člana Evropskog parlamenta, doputovao u Beograd, gde će sutra razgovarati sa najvišim državnim rukovodstvom, koje je izabrano na nedavnim izborima.

"Srešću se sa predsednikom Srbije, gospodinom Nikolićem i mandatarom za sastav Vlade Ivicom Dačićem, kao i sa drugim visokim funkcionerima", precizirao je Kukan.

On se u Pančevu sastao sa predstavnicima Matice Slovačke u Pančevu, a posetio je i Andreja Lenharda, slikara naivca, u njegovom domu.

Kukan će večeras, u galeriji "Bubka" u Kovačici, prisustvovati otvaranju Lenhardove izložbe.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Ivica Dačić

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.