Kuburović: Važan izbor direktora Agencije za borbu protiv korupcije

Izvor: RTS, 08.Feb.2017, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuburović: Važan izbor direktora Agencije za borbu protiv korupcije

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da se nada da će nadležni odbor Agencije za borbu protiv korupcije u što skorijem roku izabrati direktora, ističući da je to važno za borbu protiv korupcije i proces pregovora sa EU.
Kuburovićeva je, nakon otvaranja seminara "Sprečavanje nasilja u porodici", novinarima rekla da je izbor >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << direktora agencije od izuzetnog značaja za dalji rad ministarstva i sprovođenje Akcionog plana za poglavlje 23 u pregovorima sa EU, pre svega kad je u pitanju borba protiv korupcije.

"Nas očekuje usvajanje i novog zakona o agenciji, koji ne može da se nađe ni kao nacrt ni kao predlog u proceduri bez novog direktora, sa kojim moramo da postignemo sporazum i dogovor o tome sa kojim nacrtom izlazimo pred vladu", istakla je Kuburovićeva.
Na pitanje kako komentariše navode pojedinih medija da se četiri kandidata dovode u vezu sa Ministarstvom pravde, prethodnim ministrom i SNS-om, Kuburovićeva je navela da ne misli da oni imaju veze sa ministarstvom, jer sada nisu tu zaposleni.
"Svako ko ima uslove može da se prijavi i Odbor će odlučiti koji je kandidat najkvalitetniji da obavlja tu funkciju", tvrdi Kuburovićeva.
Sednica Odbora Agencije za borbu protiv korupcije na kojoj će se razgovarati o izboru direktora zakazana je za danas, rečeno je ranije Tanjugu u toj instituciji.
Na konkurs za izbor direktora Agencije podneto je ukupno 13 prijava, a jedna prijava je odbačena, jer uz nju nisu dostavljeni dokazi o ispunjenju propisanih uslova za izbor.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kuburović: Odbor će izabrati najboljeg kandidata za direktora Agencije

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Feb.2017

Ministarka pravosuđa Nela Kuburović izjavila je danas da će nadležni odbor Agencije za borbu protiv korupcije u što hitnijem roku proceniti i izabrati najboljeg kandidata za direktora, jer je imenovanje važno ne samo za rad ministarstva već i za EU integracije...Kuburović je demantovala navode...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.