Koštunica: Štetan put ka EU

Izvor: B92, 25.Feb.2014, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Štetan put ka EU

Kruševac -- Srbija će imati velike političke i ekonomske štete od članstva u Evropskoj uniji, ocenio je lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica.

Koštunica je iz Kruševca poručio da će ukoliko Srbija nastavi da ide putem evropskih integracija, nezaposlenost rasti, a ako krene putem političke neutralnosti, počeće radnici da se zapošljavaju.

''Od članstva u Evropskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uniji, koje nije zagarantovano jer pregovori mogu trajati beskonačno Srbija će imati velike političke i ekonomske štete ukazujući da je od 2008. godine kada je potpisan Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju izgubljeno milijardu i po evra'', ocenio je Koštunica na predizbornom skupu u Kruševcu.

Kpštunica je dodao i da je to što od 1. januara ove godine nema carine na poljoprivredne proizvode iz Evropske unije - kraj srpske poljoprivrede.

On je upozorio da će Srbija članstvom u EU biti lišena dobrog sporazuma o slobodnoj trgovini sa Ruskom Federacijom.

“Da li treba podsećati na to da je EU ta koja je podsticala separatiste u Prištini da prvo proglase nezavisnost Kosova i Metohije, a zatim ih je u tome podržala. Da li ima neke druge zemlje koja je u EU, a ima ih 28, kojoj je ispostavljen zahtev da se prvo odrekne dela teritorije pa da uđe u zajednicu”, upitao je Koštunica govoreći o političkoj šteti koju bi Srbija pretrpela ulaskom u porodicu evropskih zemalja.

On je istakao da su ovi izbori zbog toga važni, jer se kao narod i država nalazimo pred jednom velikom prekretnicom ''da li ćemo nastaviti da tapkamo putem evropskih intergracija ili ćemo da se postavimo kao slobodan narod koji sarađuje sa svima”.

Koštunica je ponovio već izrečeni stav da se DSS zalaže za saradnju sa svim državama u skladu sa našim interesima i da na ove izbore izlazi sa predlogom nove državne politike koja je svedena na političku neutralnost.

Ponovio je da je DSS izašla sa programom razvoja od 2014. do 2019. godine koji, ne slučajno, nosi naziv ''Ekonomija političke neutralnosti” i podrazumeva saradnju sa svetom.

“U tom programu nema krupnih obećanja, nema megalomanskih investicija koje vrlo brzo zaborave i oni koji su ih najavili. To je program kako da se Srbija razvija, kako da ljudi normalno žive bez straha i nezivesnosti”, zaključio je Koštunica.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Kruševac

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Koštunica: EU nam je kroz SSP odnela milijardu i po evra, odneće i sporazum sa Rusijom

Izvor: Press, 25.Feb.2014

''Od članstva u Evropskoj uniji, koje nije zagarantovano jer pregovori mogu trajati beskonačno Srbija će imati velike političke i ekonomske štete ukazujući da je od 2008. godine kada je potpisan Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju izgubljeno milijardu i po evra'', ocenio je Koštunica na...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.