Koštunica: Srbija zatvara oči pred EU

Izvor: Vesti-online.com, 20.Sep.2011, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Srbija zatvara oči pred EU

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da Srbija treba jasno da saopšti Evropskoj uniji da stoji iza svog naroda na Kosovu i Metohiji i da zatraži da se uklone nelegalno postavljeni carinski prelazi i albanski policajci i carinici.

Koštunica je ocenio da je potrebno redefinisanje odnosa Srbije i Evropske unije (EU) jer Unija, kako je naveo, zloupotrebljava poverenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Srbije.

"Evropska unija zloupotrebljava poverenje Srbije tako što koristi pitanje dobijanje kandidature da pritiscima i jednostranim nelegalnim akcijama zaokruži državnost Kosova. Sve to jasno govori da EU na Srbiju ne gleda kao na partnera, već kao na državu kojoj treba oteti deo teritorije", naveo je Koštunica u pisanoj izjavi.

On je ocenio da će se najosnovniji državni interesi Srbije i dalje urušavati, sve dok Srbija zatvara oči i pravi se da ne vidi šta su prave namere Unije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.