Koštunica: Interesi Srbije povezani sa odnosima sa EU

Izvor: Blic, 30.Maj.2010, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Interesi Srbije povezani sa odnosima sa EU

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica rekao je prilikom predstavljanja petogodišnjeg ekonomskog plana DSS da je „u ovom trenutku osnovni nacionalni interes da se zemlja što pre izvuče iz ekonomske i socijalne pustoši ili će svi nacionalni i državni interesi biti ugroženi“ i ocenio da su neophodni vanredni izbori.

Koštunica je predstavljajući stranački Ekonomski program razvoja Srbije 2010-2015. naveo da su plate bile veće za sto evra kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Vladu predvodila DSS.

Predsednik Ekonomskog saveta DSS Nenad Popović rekao je da su zapošljavanje i razvoj domaće privrede ključni ciljevi ekonomskog programa te stranke, ali da do njihovog ostvarenja predstoji mukotrpan, dug i postupan put ekonomskog oporavka i unutrašnje obnove nacionalne privrede.

DSS smatra, rekao je Popović, da nijedan kredit nije skup ako se ulaže u srpsku privredu a da nijedan nije povoljan ako se ulaže u potrošnju. On je ocenio da je moguće obezbediti kredit od Rusije od četiri milijarde evra u sledeće tri godine, od čega bi polovinu trebalo direktno uložiti u privredu, a polovinu iskoristiti za zajedničke infrastrukturne projekte.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Vojislav Koštunica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.