Izvor: Beta, 20.Jul.2011, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo zavelo embargo na uvoz iz Srbije

PRIŠTINA, 20. jula 2011. (Beta) - Vlada Kosova je u sredu odlučila da na osnovu reciprociteta uspostavi embargo na uvoz robe iz Srbije.

To je odgovor na to što Srbija ne priznaje pečat kosovske carine što onemogućava izvoz sa Kosova u Srbiju, piše u saopštenju Vlade, izdatom u Prištini.

Odluka o zavodjenju embarga je, piše dalje, posledica "neuspeha u postizanju sporazuma o priznavanju carinskih pečata Kosova i o slobodnoj trgovini".

Do toga je došlo jučerasnjim odlaganjem šeste runde pregovora Prištine i Beograda, koji se vode u Briselu uz posredovanje Evropske unije.


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovske sankcije Srbiji

Izvor: RTS, 20.Jul.2011

Kosovo zabranilo uvoz proizvoda iz Srbije i uvelo dodatnu taksu od 10 odsto za proizvode iz BiH. Vlada Hašima Tačija tu odluku obrazložila blokadom izvoza sa Kosova. "Odluka stupa na snagu odmah.. Proizvodi iz Srbije biće zaustavljeni na granici", rekla Mimoza Kusari Ljilja...Ministarka trgovine...

Nastavak na RTS...

Kosovo uvelo embargo na uvoz iz Srbije

Izvor: Beta, 20.Jul.2011

PRIŠTINA, 20. jula 2011. (Beta) - Vlada Kosova u sredu je odlučila da na osnovu reciprociteta uvede zabranu uvoza robe iz Srbije...Odluka je reakcija na to što Srbija ne priznaje pečat kosovske carine, što onemogućava izvoz sa Kosova u Srbiju, piše u saopštenju Vlade, izdatom u Prištini...U...

Nastavak na Beta...

Priština uvela embargo na uvoz iz Srbije

Izvor: Danas, 20.Jul.2011

Vlada Kosova odlučila je da na osnovu reciprociteta uspostavi embargo na uvoz robe iz Srbije.To je odgovor na stav Beograda da ne prizna pečat kosovske carine, što onemogućava izvoz sa Kosova u Srbiju.

Nastavak na Danas...

Odlaganje dijaloga dobar potez Kupera

Izvor: Glas javnosti, 21.Jul.2011, 07:41

BEOGRAD - Šef Vladine kancelarije za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović izjavio je da je posrednik Evropske unije u pregovorima Prištine i Beograda Robert Kuper povukao dobar potez odlaganjem najnovije runde dijaloga...Mihajlović je rekao da je Beogradu bilo problematično da se na carinskim...

Nastavak na Glas javnosti...

Dežer: Očekivani usponi i padovi u dijalogu s Kosovom

Izvor: EurActiv Srbija, 21.Jul.2011

Nakon izvesnog uspeha dijaloga Beograda i Prištine početkom ovog meseca u prethodna dva dana došlo je do izvesnih problema u odnosima - dijalog je odložen zbog neslaganja o dnevnom redu, a Vlada Kosova je 20. jula odlučila da zabrani uvoz iz Srbije zbog toga što Srbija ne priznaje pečat kosovske...

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.