Korupcija ili državni pakao (3): Predah u kućici na Savi

Izvor: Vesti-online.com, 06.Nov.2012, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korupcija ili državni pakao (3): Predah u kućici na Savi

Predsednica Društva sudija Srbije Dragana Boljević je povodom reformi pravosuđa neprestano ukazivala da je bivša vlast postavila partijske kadrove na pravosudne funkcije i naterala na poslušnost one koji to nisu. Ona je isticala i da sudije rade pod stalnim političkim pritiskom.

- Ako EU upućuje sve kritičnije tonove, onda se treba pitati šta su radili Tužilaštvo za organizovani kriminal na čelu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Miljkom Radisavljevićem i Republičko tužilaštvo? Kako vlast misli da nastavi da radi sa njima Ako i sadašnje državno rukovodstvo misli da nastavi da radi s takvim ljudima, teško da će se izboriti s korupcijom - skeptična je Boljevićeva.

S druge strane, direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković našla se na tapetu kolega koje su jednoglasno zatražile njenu smenu zbog narušavanja ugleda Agencije i nesavesnog obavljanja posla. Okidač za ovakvu odluku članova Odbora zaduženih za njenu kontrolu bio je to što je dobila dva stana od vlade za zaposlene u Agenciji.

Otkrilo se i da je Markovićeva i sama živela na visokoj nozi jer je kupila splav sa kućicom na Savi, a od 2010. godine uvećala primanja dva puta i dostigla platu od 1.700 evra.

Član Saveta za borbu protiv korupcije Vlade Srbije Danilo Šuković podneo je ostavku kada se pojavila informacija da je u to telo Vlade Srbije ušao 2006, baš na predlog skupštine Agrobanke. Pripisano mu je da zbog toga nije upozorio na nezakonite radnje u ovoj banci. Sve je negirao, ali se povukao s funkcije.

Istinski borac protiv korupcije Verica Barać nije među živima, ali njena dokumentacija još nije donela rezultate.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.