Konuzin: Podržavamo Srbiju u EU

Izvor: B92, 27.Okt.2009, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konuzin: Podržavamo Srbiju u EU

Jagodina -- Ambasador Ruske Federacije Aleksandar Konuzin rekao je da njegova država podržava evropski put Srbije.

"Rusija podržava težnje Srbije da ide u Evropsku uniju, ali saradnja Srbije sa Evropskom unijom ne sme da bude na uštrb saradnje Srbije sa Rusijom. Saradnja mora da bude takva da korist imaju i Srbija i Rusija i Evropska unija. Saradnja srpskih i ruskih privrednika mora da bude takva da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obe strane izvlače jednaku korist iz realizacije projekata", kazao je Konuzin na konferenciji za novinare u Skupštini Jagodine.

Konuzin je u Jagodini danas razgovarao sa gradonačelnikom Draganom Markovićem Palmom, kao i sa članovima privredno-političke delegacije Jagodine koja će u nedelju, 1. novembra, otputovati u Moskvu.

Ruski ambasador je kazao da je prisustvovao razgovorima predsednika Rusije Dmitrija Medvedeva sa Markovićem u Beogradu, 20. oktobra, tako da je ruska strana veoma dobro informisana o dolasku jagodinske delegacije.

Marković je naveo da je cilj posete Moskvi uspostavljanje, pre svega, privrednih kontakata Srbije i Rusije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.