Komesar EU: Ukrajina će moći da završi sklapanje sporazuma o pridruživanju EU

Izvor: Vostok.rs, 18.Maj.2014, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komesar EU: Ukrajina će moći da završi sklapanje sporazuma o pridruživanju EU

18.05.2014. -

Ukrajina će moći da potpiše ekonomska deo Sporazuma o pridruživanju sa EU nakon potpisivanja takvih sporazuma između EU, Gruzije i Moldavije, 27. juna, rekao je za novinare na pres konferenciji u Kijevu, komesar EU za proširenje, Štefan File.

U novembru 2013. godine kabinet ministra Ukrajine je prekinuo pripremu Sporazuma o pridruživanju EU. Nakon smene vlasti u Ukrajini, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << samit EU je doneo odluku da podeli sporazum o pridruživanju na 2 dela. U martu 2014. godine strane su potpisale političke delove sporazuma a ekonomski deo Kijev planira da potpiše nakon predsedničkih izbora u Ukrajini, koji će se održati 25. maja.

Čitajte više na Ukrajina iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: Golos Rossii    
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Timošenko: nakon izbora Ukrajina treba da uđe u EU i NATO

Izvor: Vostok.rs, 19.Maj.2014, 10:27

19.05.2014. -..Predsednički kandidat Ukrajine, lider partije ''Batkivšin'', Julija Timošenko smatra da nakon predsedničkih izbora Ukrajina treba da podnese molbu za stupanje u EU, a takođe mora biti održan referendum po pitanju ulaska zemlje u NATO...Zauzvrat, vršilac dužnosti premijera Ukrajine,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.