Komesar EU: Spremni smo, rat u Ukrajini će trajati

Izvor: B92, 12.Jun.2023, 11:22

Komesar EU: Spremni smo, rat u Ukrajini će trajati

Evropska unija se priprema za to da će se trenutna situacija oko Ukrajine produžiti na nekoliko godina.

Ovo je izjavio radiju RMS evropski komesar za pitanja unutrašnjeg tržišta Tjeri Breton.

"Spremni smo na to da će rat trajati dugo. Ratovi sa visokim intenzitetom borbenih dejstava na teritoriji Evrope, nažalost, ranije su trajali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nekoliko godina. Zato se za to spremamo", rekao je on.

Breton je dodao da mogućnosti za uvođenje daljih sankcija Rusiji još nisu iscrpljene.

"Naravno da su moguće druge sankcije, ali niko nije govorio da će Ukrajina pobediti zahvaljujuću sankcijama. U slučaju da Ukrajina nekada pobedi, ona će pobediti vojnim putem kako bi vratila neosnovano okupirane teritorije. Zbog toga joj Evropska unija i saveznici Ukrajine pružaju sve što joj je potrebno za pobedu", naveo je evropski komesar.

Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio da se zapadne zemlje svakoga dana sve više upliću u konflikt u Ukrajini, ali to neće kardinalno izmenii situaciju, već će samo odužiti sukob.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Breton: Spremni smo na to da će rat trajati dugo

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jun.2023

Evropska unija se priprema za to da će se trenutna situacija oko Ukrajine produžiti na nekoliko godina. Ovo je izjavio radiju RMS evropski komesar za pitanja unutrašnjeg tržišta Tjeri Breton.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.