Komandant borbene grupe EU HELBROC posetio bazu Jug i Borovac

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jul.2019, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komandant borbene grupe EU HELBROC posetio bazu Jug i Borovac

Komandant borbene grupe Evropske unije HELBROC Georgios Bosmalis iz Oružanih snaga Grčke, posetio je danas bazu "Jug" i poligon "Borovac" gde je prisustvovao evaluaciji snaga Vojske Srbije za učešće u toj borbenoj grupi.

Tokom posete, Bosmalis se uverio, kako je saopšteno, u "visok stepen osposobljenosti" pripadnika srpske Vojske i izrazio zadovoljstvo "nivoom obučenosti, zalaganja i motivisanošću >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pripadnika procenjenih jedinica".

Borbena grupa HELBROC je jedna od borbenih grupa Evropske unije spremna za angažovanje u njenim operacijama i misijama, a ;formirale su je Grčka,  Rumunija, Bugarska i Kipar, 2007. godine.

Srbija je pristupila ovoj borbenoj grupi 2016. godine čime je potvrdila opredeljenost za deljenje odgovornosti kada je reč o bezbednosti u regionu i Evropi, navodi se u saopštenju Vojske.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.