Kolinda Grabar Kitarović: Uslovila bih ulazak Srbije u EU, Gotovina je heroj!

Izvor: Večernje novosti, 09.Jan.2015, 00:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolinda Grabar Kitarović: Uslovila bih ulazak Srbije u EU, Gotovina je heroj!

Put Srbije u EU bih uslovila povratkom nestalih osoba iz rata jer se zalažem za prava manjina u Hrvatskoj, a to ću tražiti i od Srbije što se sada ne poštuje, izjavila je kandidatkinja za predsednika Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović (HDZ). To je izjavila Kolinda Grabar Kitarović (HDZ), kandidatkinja za predsednicu Hrvatske u TV duelu sa aktuelnim šefom države predsednikom i kandidatom na predsedničkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << izborima Ivom Josipovićem. ''Nijedan naš sused, pa ni Srbija, ne može u EU ako ne prođe put koji smo prošli i mi'', rekao je Josipović. U TV duelu njih dvoje su između ostalog govorili i o Tuđmanu, Titu, ali i Gotovini. "Mislim da je Gotovina heroj, ali da je svoju nevinost trebalo da dokaže pred sudom. Mislim da je učinjena greška kada mu je savetovano, pre nego što je pročitao optužnicu, da se makne iz Hrvatske", rekla je Grabar Kitarović. Josipović je rekao da je hapšenje Gotovine i pravno i politički bilo nužno i da ne osuđuje nikoga ko je učestvovao u tom postupku, kao što to ne čini ni Gotovina. "Tuđmanov projekat pomirenja je dobra ideja. Pomirenje je uvek dobra stvar. S tim tezama bi danas Tuđman bio izbačen iz HDZ-a", rekao je Josipović. "To je bila potrebna stvar u tom trenutku i jedna je od Tuđmanovih tekovina", rekla je Kitarović. Kitarović je izjavila da je na građanima Zagreba da odluče treba li ostati Trg maršala Tita pod tim imenom. "Za mene je on bio komunistički diktator i ovo pitanje izaziva podelu u narodu", rekla je Kitarović. "Za mene je on bio pozitivna ličnost", rekao je Josipović u duelu na Televiziji Nova.Drugi krug predsedničkih izbora u Hrvatskoj biće održan u nedelju.(B92)
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kitarović:Uslovila bih put Srbije u EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jan.2015

Kandidat Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) za predsednik Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović rekla je večeras da bi put Srbije u EU uslovila povratkom nestalih osoba iz rata, jer se zalaže za prava manjina u Hrvatskoj...Ona je u duelu na Televiziji Nova sa protivkandidatom, sadašnjim predsednikom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.