Kojoj stranci pripada Vuk Jeremić?

Izvor: Blic, 20.Jun.2011, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kojoj stranci pripada Vuk Jeremić?

Na osnovu izjava koje u poslednje vreme daje Vuk Jeremić, šef srpske diplomatije, šta mislite sa kojom strankom se najviše slaže. Dalje u tekstu možete da vidite neke od spornih izjava, koje se ne uklapaju sa proevropskom politikom koju Srbija, navodno, vodi.

1. " Ukoliko bi Srbija bila prinuđena da bira između Kosova i EU, ne bi izabrala put u Evrope”.

2."Ako popustimo albanskim separatistima to neće biti poslednje jednostrano proglašenje nezavisnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na teritoriji Srbije”

Anketa

U koju stranku biste svstali Vuka Jeremića?

SRS

DSS

SNS

DS

SPS

SPO

URS

PUPS

JS

snimam...

radim...

Glasaj

Glasaj Rezultat

3. "Kosovo je naš Jerusalim, ne možete se prema njemu odnositi drugačije nego kao prema našem Jerusalimu”.

4. "I među članicama EU su zemlje koje nisu priznale Kosovo. Kako neko može da traži da onaj ko želi da uđe u klub učini nešto što ni neki članovi kluba nisu učinili”.

5. "Ukoliko se u procesu evrointegracija stvori vakuum, na Zapadnom Balkanu će u taj prazan prostor sve više početi da ulaze neki, u geopolitičkom smislu, "neevropski elementi”.

6. "U EU postoje snage koje se zalažu za pauzu u proširenju EU, posle ulaska Hrvatske, a istovremeno postoji i problem integracije Turske u EU. To bi bilo vrla loša poruka regionu, jer smo bili 500 godina pod Turcima i sada ćemo ponovo biti u čekaonici sa njima. To nije dobra poruka za one koji su bili pod Turcima toliko vremena u prošlosti”.

7."Nagrada za mir izgubila je pomalo od svog kredibiliteta, kada je dodeljena Martiju Ahtisariju, kreatoru jednostrane nezavisnosti Kosova”.

8. "Podgorica treba da uputi predlog za novog ambasadora, kada odluči da je za to vreme, a vlasti u Beogradu da sagledaju ko je taj kandidat i da li odgovara naporima za poboljšanje odnosa dve države. Ako kandidat ne bude takav, daćemo negativno mišljenje! To je slučaj kada je reč o traženju agremana za bilo kog ambasadora bilo koje zemlje”.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.